top of page

Hoe verloopt een shiatsu behandeling?

Voor de totale sessie mag je toch zeker rekenen op 75 minuten. Let wel, de eerste afspraak kan wat langer duren door de kennismaking tussen jou en mezelf en de tijd die ik nodig heb, om de nodige inzichten te krijgen in jouw achtergrond.

We beginnen de sessie dan ook met een verkennend gesprekje, waar we jouw vragen en/of eventuele klacht(en) en mijn vragen aan bod laten komen. Ook na de behandeling is er steeds ruimte om nog even na te praten met een kopje kruidenthee.

 

De inhoud, exacte duur van een sessie en ook de frequentie van volgende afspraken varieert in functie van je evolutie en je nood op dat moment. Een behandeling kan heel dynamisch en mobiliserend zijn (met veel beweging, rocking, stretching..) of net heel rustig. Doorgaans wordt tijdens elke afspraak gewerkt op mobiliteit, vitaliteit en relaxatie.

De massage zelf wordt gegeven op een futon in een gezellig warme zen geïnspireerde studio.

Je draagt liefst loszittende kledij, t-shirt en broek, dit om de nodige manipulaties, strekkingen en rotaties te kunnen uitvoeren.

De behandeling zal steeds gebeuren boven op je kledij.

 

Graag geef ik je ook advies naast de behandeling, enkele lichaamsoefeningen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, waar je thuis makkelijk mee een de slag kan.

bottom of page